Lierse heeft zich afgelopen week omgevormd van een vzw naar een cvba, een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Daardoor maakt Lierse volledig deel uit van de Wadi Degla-groep rond sterke man en voorzitter Maged Samy (foto).

Daarbij werden de schulden die de club had bij Wadi Degla omgezet naar aandelen. Dat maakte Lierse vrijdagavond bekend.

Lierse is dus zo goed als schuldenvrij. Wel rest er nog de afbetaling van een lening aan de stad Lier en nog wat kleinere openstaande rekeningen aan een aantal leveranciers. De club moet hierna de transactie nog laten officialiseren bij een notaris. Dat document moet volgens Lierse voldoende zijn om de licentie voor volgend seizoen te krijgen.

"Historisch moment"

"Dit is echt een historisch moment voor onze club. We hebben hier maanden aan gewerkt en ik ben bijzonder blij met het resultaat. Wat de schuldenlast betreft, zetten we vanzelfsprekend een reusachtige stap in de goede richting. We hadden een uitstaande schuld van 27,8 miljoen euro. Een klein deel daarvan zijn schulden naar de leveranciers. Dan is er nog de schuld naar de stad, aan wie we nog de helft van de lening van drie miljoen euro moeten terugbetalen. Maar de 25 miljoen euro schuld aan Wadi Degla wordt nu omgezet in aandelen", verduidelijkte CEO Jesse De Preter.

"De omvorming naar de cvba is nog maar één van de vereiste stappen om de club definitief financieel gezond te maken. We hebben immers nog steeds een exploitatietekort omdat de uitgaven te hoog zijn en de inkomsten te laag."

Belga

Foto: Photonews